P1 WiMAX : So Slow!!!

Saturday, April 17, 2010 · Posted in

Shit! This word always come out from my mouth every time the modem (P1 WiMAX) becoming so slow. I don't know where or what's the problem with that. Every month we (coz we are sharing to use it...LOL) need to pay RM100. And if the usage threshold is finish off, the speed will be slower by 20%. If the full speed is 1.2Mbps, after using all the usage threshold, the speed should be 0.96Mbps. But it's far from what I'm expected. The speed is just 113Kbps!!!! Damn it!

Now, maybe I'm going to port forward the modem. But did anyone know to do it? Please tell me...

23 Responses to “ P1 WiMAX : So Slow!!! ”

  1. x nmpk plak shout box.
    jadi borak kat cnin jeh.
    kite penah nmpk nick awak singgah kat blog kite
    tp x de link, btw, skunk da jumpe.
    thx singgah blog =)

    ReplyDelete
  2. kenapa pi wimax kat area bdr tasik selatan very slow ,,,,,saya dah naik bosan dah ,.,,,,,kata p1 terpantas ,,,paa cerita skrg nie .......

    ReplyDelete
  3. tepat skali. aku punye internet pon skrg slow mcm TOOOTT*** 100-69 kbps je mmg cm shit

    ReplyDelete
  4. dulu aq pnye p1 wimax so slow..aku pkai 49 ringgit pnye..pastu aku reformat laptop aq...trus laju bley jgak maen utube...tapi streamyx lagi lajuah tapi mahal seh

    ReplyDelete
  5. aku punya p1wimax yang bayar rm99/month pun dah slow tahap cipan....lebih kurang 300/400kbps kadang2 bawah 100kbps , janji 1.2mbps, bayar tiap2 bulan, utube sorry la stahun nak loading...sgt mengecewakan... aku dah rasa nak POTONG ni....

    ReplyDelete
  6. P1 wimax lanjiao!!! i every month pay RM139 slow like turtle o0o!

    ReplyDelete
  7. cam shit!!! rasa nyesal pown ada atui2..

    ReplyDelete
  8. P1 Wimax tipu org. I beli 15gb mthly tapi sekarg tinggal 7gb lagi balance tapi so slow. Google page loading alao so slow. Youtube tak boleh jalan. Stupid P1 krn tipu org. Geram betul bila kita consumer kena tipu dari company mcm ini, very angry nak bomb P1 Wimax. Stupid company.

    ReplyDelete
  9. p1 tk guna ,janji 1mb,tapi hanya 10kb-100kb untuk saya,mereka penipu

    ReplyDelete
  10. lapsap la ! p1 babimax ! play dota lag like shit , streamyx so smooth la babi ! more expensive , slower n lagger then streamyx o0o

    ReplyDelete
  11. Hi! We are from the P1 online media team! We do understand your frustration and we are here to listen and help. Kindly do forward your issues or inquiries to p1cares@p1.com.my. Or alternatively you could find us in Facebook http://www.facebook.com/P1Cares or at Twitter @P1Cares http://twitter.com/#!/P1Cares

    ReplyDelete
    Replies
    1. just throw AWAY YOU p1MAX SO SLOW

      Delete
    2. FUCK YOU P1 WIMAX!!! U CARE?? FUCK CARE. POTONG U LANJIAO. CANNOT POTONG COME I HELP POTONG. CIBAI TO THE MAX.

      Delete
  12. fak off,my p1 very slow.i decide to use xfast lan,and it become more shitter!

    ReplyDelete
  13. jibai la p1,dulu laju la jugak,skrg dah macam cibai apehal!

    ReplyDelete
  14. p1 ni betul x2 tak guna la.ni lambat macam cb betul.

    ReplyDelete
  15. p1 is real ass, hate it so much want cancle the plane use 3g much better!

    ReplyDelete
  16. P1max fucking shit mati lagi bagus wei mcm ne nak potong link dia ek?

    ReplyDelete
  17. Setiap hari aku mencarut..tgh men Heroes of Order and Chaos asek lag je..tetibe mampos..kimak p1..klau dpt tokey p1 aku heret bwk kt cust p1..maki habis2.bodoh .byk tp xleh pakai..

    ReplyDelete
  18. Useless!Lebih baik guna YES atau TM

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Flag Counter

Free counters!